Back

Pravilnik o zasebnosti in piškotkih

Pravilnik o zasebnosti in piškotkih vsebuje vrste informacij, ki jih zbiramo in beležimo, ter način njihove uporabe. Ena naših glavnih prednostnih nalog je zasebnost naših obiskovalcev.

Če imate dodatna vprašanja ali potrebujete več informacij o našem pravilniku o zasebnosti, se obrnite na nas po elektronski pošti na naslov seba.rudolf@gmail.com.

 

Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR)

 

Smo upravljavec vaših podatkov.
Pravna podlaga za zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jo opisuje Pravilnik o zasebnosti in piškotkih, je odvisna od osebnih podatkov, ki jih zbiramo, in posebnega konteksta, v katerem zbiramo podatke:

  • Holiday House Podhamer mora izpolniti pogodbo z vami
  • ste podjetju Holiday House Podhamer dali dovoljenje za to
  • je obdelava vaših osebnih podatkov v zakonitem interesu družbe Holiday House Podhamer Holiday House Podhamer mora ravnati v skladu z zakonodajo
  • Holiday House Podhamer mora ravnati v skladu z zakonodajo

Holiday House Podhamer bo vaše osebne podatke hranil le toliko časa, kolikor je potrebno za namene, ki jih določa ta Pravilnik o zasebnosti in piškotkih. Vaše podatke bomo hranili in uporabljali v obsegu, ki je potreben za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti, reševanje sporov in uveljavljanje naših pravilnikov.

Če ste prebivalec Evropskega gospodarskega prostora (EGP), imate določene pravice do varstva podatkov. Če želite biti obveščeni o tem, katere osebne podatke hranimo o vas, in če jih želite odstraniti iz naših sistemov, se obrnite na nas.
V določenih okoliščinah imate naslednje pravice do varstva podatkov:

  • pravico do dostopa, posodobitve ali izbrisa podatkov, ki jih imamo o vas.
  • Pravica do popravka.
  • Pravica do ugovora.
  • Pravica do omejitve.
  • Pravica do prenosljivosti podatkov.
  • Pravica do preklica privolitve.

 

Dnevniške datoteke

Počitniška hiša Podhamer sledi standardnemu postopku uporabe dnevniških datotek. Te datoteke beležijo obiskovalce, ko obiščejo spletna mesta. To počnejo vsa podjetja za gostovanje in je del analitike storitev gostovanja.

Informacije, ki jih zberejo dnevniške datoteke, vključujejo naslove internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika, ponudnika internetnih storitev (ISP), datumski in časovni žig, strani, na katere se napotuje/izhaja, in po možnosti število klikov.

Ti podatki niso povezani z informacijami, ki bi omogočale osebno identifikacijo. Namen teh podatkov je analiziranje trendov, upravljanje spletnega mesta, sledenje gibanju uporabnikov na spletnem mestu in zbiranje demografskih podatkov.

 

Piškotki in spletni svetilniki

Kot vsako drugo spletno mesto tudi počitniška hiša Podhamer uporablja “piškotke”. Ti piškotki se uporabljajo za shranjevanje informacij, vključno z obiskovalčevimi nastavitvami in stranmi na spletnem mestu, do katerih je obiskovalec dostopal ali jih obiskal.

Te informacije se uporabljajo za optimizacijo uporabnikove izkušnje s prilagajanjem vsebine naše spletne strani glede na vrsto brskalnika obiskovalca in/ali druge informacije.

 

Pravila zasebnosti

Na tem seznamu lahko najdete Pravilnik o zasebnosti in piškotkih za vsakega od oglaševalskih partnerjev počitniške hiše Podhamer.

Tretji oglaševalski strežniki ali oglaševalska omrežja uporabljajo tehnologije, kot so piškotki, JavaScript ali spletni svetilniki, ki se uporabljajo v njihovih oglasih in povezavah, ki se pojavljajo na Holiday House Podhamer in so poslani neposredno v uporabnikov brskalnik. Pri tem samodejno prejmejo vaš naslov IP.

Te tehnologije se uporabljajo za merjenje učinkovitosti njihovih oglaševalskih kampanj in/ali za prilagajanje oglaševalske vsebine, ki jo vidite na spletnih mestih, ki jih obiščete. Upoštevajte, da počitniška hiša Podhamer nima dostopa do teh piškotkov, ki jih uporabljajo oglaševalci tretjih oseb, niti nima nadzora nad njimi.

 

Politike zasebnosti tretjih oseb

Politika zasebnosti počitniške hiše Podhamer ne velja za druge oglaševalce ali spletna mesta. Zato vam svetujemo, da si za podrobnejše informacije ogledate ustrezne politike zasebnosti teh oglaševalskih strežnikov tretjih oseb.

Ta lahko vključuje njihove prakse in navodila o tem, kako se lahko odjavite od določenih možnosti. Celoten seznam teh politik zasebnosti in njihovih povezav lahko najdete tukaj: Povezave do pravilnika o zasebnosti.

Piškotke lahko onemogočite z možnostmi posameznega brskalnika. Če želite izvedeti podrobnejše informacije o upravljanju piškotkov s posameznimi spletnimi brskalniki, jih lahko najdete na ustreznih spletnih mestih brskalnikov.

 

Informacije za otroke

Naša prednostna naloga je tudi zaščita otrok pri uporabi interneta. Starše in skrbnike spodbujamo, da opazujejo, sodelujejo in/ali spremljajo ter usmerjajo njihove spletne dejavnosti.

Počitniška hiša Podhamer zavestno ne zbira osebnih podatkov otrok, mlajših od 13 let. Če menite, da je vaš otrok na našem spletnem mestu posredoval tovrstne podatke, vam priporočamo, da se takoj obrnete na nas, mi pa se bomo po najboljših močeh potrudili, da takšne podatke nemudoma odstranimo iz naših evidenc.

 

Samo spletni pravilnik o zasebnosti

Naša politika zasebnosti velja samo za naše spletne dejavnosti in velja za obiskovalce našega spletnega mesta v zvezi z informacijami, ki so jih delili in/ali zbirali v Počitniški hiši Podhamer. Ta politika ne velja za informacije, zbrane brez povezave ali prek kanalov, ki niso to spletno mesto.

 

Soglasje

Z uporabo našega spletnega mesta se strinjate z našim pravilnikom o zasebnosti in se strinjate z njegovimi pogoji.

POLITIKA PIŠKOTKOV

 

To je Pravilnik o zasebnosti in piškotkih za Holiday House Podhamer, ki je dostopen na spletni strani www.podhamer.si.

 

Kaj so piškotki

Kot je običajna praksa pri skoraj vseh profesionalnih spletnih mestih, tudi to spletno mesto uporablja piškotke, ki so majhne datoteke, prenesene na vaš računalnik, da bi izboljšali vašo izkušnjo.

Na tej strani je opisano, katere informacije zbirajo, kako jih uporabljamo in zakaj moramo včasih te piškotke shraniti. Navedli bomo tudi, kako lahko preprečite shranjevanje teh piškotkov, vendar lahko to poslabša ali “pokvari” nekatere elemente funkcionalnosti strani.

Za več splošnih informacij o piškotkih glejte članek na Wikipediji o piškotkih HTTP.

 

Kako uporabljamo piškotke

Piškotke uporabljamo iz različnih razlogov, ki so opisani spodaj. Žal v večini primerov ni standardnih možnosti za onemogočanje piškotkov, ne da bi popolnoma onemogočili funkcionalnost in funkcije, ki jih dodajajo temu spletnemu mestu.

Če niste prepričani, ali jih potrebujete ali ne, je priporočljivo, da pustite vklopljene vse piškotke, če se uporabljajo za zagotavljanje storitve, ki jo uporabljate.

 

Onemogočanje piškotkov

Nastavitev piškotkov lahko preprečite tako, da prilagodite nastavitve v brskalniku (za to glejte pomoč brskalnika). Zavedajte se, da bo onemogočanje piškotkov vplivalo na delovanje te in številnih drugih spletnih strani, ki jih obiskujete.

Onemogočanje piškotkov običajno pomeni tudi onemogočanje nekaterih funkcij in lastnosti tega spletnega mesta. Zato je priporočljivo, da piškotkov ne onemogočite.

 

Piškotki, ki jih nastavljamo

Piškotki, povezani z računomČe pri nas ustvarite račun, bomo uporabljali piškotke za upravljanje postopka prijave in splošno upravljanje.

Ti piškotki se običajno izbrišejo, ko se odjavite, vendar lahko v nekaterih primerih ostanejo pozneje, da si zapomnijo vaše nastavitve spletnega mesta, ko se odjavite.

 

Piškotki, povezani z e-poštnimi novicami

To spletno mesto ponuja storitve prijave na e-novice ali elektronsko pošto, piškotki pa se lahko uporabljajo, da si zapomnimo, ali ste že prijavljeni, in ali želimo prikazati določena obvestila, ki lahko veljajo le za prijavljene/odjavljene uporabnike.

 

Piškotki, povezani z obdelavo naročil

To spletno mesto ponuja možnosti e-trgovine ali plačila, zato so nekateri piškotki nujni za zagotovitev, da si vaše naročilo zapomnimo med stranmi, da ga lahko pravilno obdelamo.

 

Piškotki tretjih oseb

V nekaterih posebnih primerih uporabljamo tudi piškotke, ki jih zagotavljajo zaupanja vredne tretje osebe. V naslednjem razdelku so podrobno opisani piškotki tretjih oseb, s katerimi se lahko srečate na tem spletnem mestu.

To spletno mesto uporablja Google Analytics, ki je ena najbolj razširjenih in zaupanja vrednih analitičnih rešitev na spletu, ki nam pomaga razumeti, kako uporabljate spletno mesto in kako lahko izboljšamo vašo izkušnjo.

Ti piškotki lahko spremljajo stvari, kot so čas, ki ga preživite na spletnem mestu, in strani, ki jih obiščete, da lahko še naprej pripravljamo zanimivo vsebino. Več informacij o piškotkih Google Analytics najdete na uradni strani Google Analytics.

 

Več informacij

Upamo, da smo vam pojasnili, in kot je bilo že omenjeno, če za kaj niste prepričani, ali to potrebujete ali ne, je običajno varneje pustiti piškotke omogočene, če bi to vplivalo na katero od funkcij, ki jih uporabljate na našem spletnem mestu.

Ta Pravilnik o zasebnosti in piškotkih je bil ustvarjen s pomočjo generatorja predlog pravilnika o piškotkih in predloge splošnih pogojev.

Če pa še vedno iščete več informacij, se lahko z nami povežete prek enega od naših najprimernejših načinov stika: e-pošta: seba.rudolf@gmail.com