Kolesarjenje

po Prlekiji
01 // Kolesarjenje

Jeruzalem Slovenija

Pomurje z Jeruzalemsko-ormoškimi goricami – popolna destinacija za kolesarjenje.
Urejene kolesarske poti in zahtevnejše cross-country ture za vse okuse.

Kolesarske poti in ture po Prlekiji in Prekmurju so odlična priložnost za rekreacijo, ogled turističnih biserov in zabavno spoznavanje naravnih lepot panonskega sveta.

Obiščite kulturne znamenitosti vzhodne Slovenije in si privoščite lokalne kulinarične dobrote brez slabe vesti. Raziščite še neraziskano in nagrajeni boste z nepozabnimi spomini na prečudovito pokrajino in tradicijo njenega prebivalstva.

Optional activity: Four cyclists riding on a dirt road through the vineyards
Posing of cyclists in the middle of vineyards
Optional activities, cyclist in the midst of the hilly Prlekija region during increased cloudiness
Young cyclist posing on a path in the middle of a forest
Cross country biker on the trail near Podhamer cottages
A cyclist in the midst of the diverse floodplains of the Prlekija region
02 // Kolesarjenje

Reka Mura

Mura je sinonim za neokrnjeno naravo ter pester živalski in rastlinski svet. Lokalni prebivalci jo imenujejo Slovenska Amazonka. Zapeljite se čez reko na lesenem brodu in si naberite novo energijo na 22 zdravilnih energijskih točkah v Razkrižju.

S skrivnostnimi mrtvicami in mističnimi meglicami buri domišljijo lokalcev, kar v svojih romanih pogosto opisuje Feri Lainšček. Oglejte si Babičev mlin na Muri, eden redkih mlinov na vodi, ki še obratuje. Za okrepčitev je poskrbljeno na Otoku ljubezni v Ižakovcih, za katerega legenda pravi, da je kraj, kjer se srečujejo zaljubljenci.

 • Trajanje: 3 ure
 • Zahtevnost: NIZKA
04 // Kolesarski

Programi

Pri vseh aktivnostih, ki jih ponujamo, se bomo po vseh močeh trudili, da organiziramo kar se da kvalitetno in nepozabno izkušnjo. Ker smo vezani na zunanje partnerje si pridržujemo pravico do odpovedi ob morebitnih višjih silah na katere ne moremo vplivati.

Z rezervacijo hkrati potrjujete, da se aktivnosti udeležujete na lastno odgovornost.

Kolesarjenje in rafting po Muri

Reka Mura nudi ogromno možnosti za športne aktivnosti. Združite kolesarjenje po 22 km dolgi kolesarski poti ob reki s spustom po Muri ter se s kolesom odpravite do izhodiščne točke Petanjci, kjer se bo začela rafting avantura.

Pustite kolo pri vstopu in se prepustite vodnemu toku ter vodiču, ki vas bo popeljal na zabavno in poučno popotovanje po mogočni Muri. Kolo vas bo pričakalo na koncu spusta na Otoku Ljubezni, kjer se boste okrepčali in si napolnili baterije za pot nazaj domov.

 • Trajanje: 7 ur
 • Zahtevnost: NIZKA

Kulinarični izlet po jeruzalemskih goricah

Jeruzalemski griči s terasami vinogradov so kot nalašč za tiste, ki iščejo zahtevnejše kolesarske poti, raznoliko pokrajino in slikovite razglede.
Odpravite se na vinsko turo s kolesom in se ustavite v izbranih vinskih kleteh ter poskusite nekaj najboljših slovenskih belih vin in kulinaričnih dobrot. Osvežilne pijače vam bodo dale zagon, da boste z lahkoto premagovali hribe.

 • Trajanje: odvisno od proge in njene zahtevnosti
 • Težavnost: NIZKA do SREDNJA

Cross-country kolesarjenje po jeruzalemskih hribih

Če ste dovolj pogumni in avanturistične narave, zaupajte našemu vodiču, ki bo za vas poiskal najbolj zanimive ter izzivov polne strmine za kolesarjenje čez gozdove, gorice, travnike in kmečka dvorišča. Klanci in spusti bodo ekstremni, tako kot tudi celotna izkušnja, ki vam bo ostala globoko v spominu.

Na koncu gorske kolesarske avanture bo sledil obisk kmečkega turizma, kjer si boste povrnili energijo z okusnimi prleškimi specialitetami in izjemnim domačim vinom.

 • Trajanje: 3 ure
 • Zahtevnost: VISOKA

S kolesom ob tromeji: dnevni izlet po 4 državah

Kolesarjenje po 120 km dolgi kolesarski turi vam bo dalo redko priložnost prekolesariti kar 4 države naenkrat – Slovenijo, Madžarsko, Avstrijo in Hrvaško. Mejno pokrajino lahko občudujete z vrha Vinariuma, ki mu pravijo tudi pomurski Eifflov stolp. Kolesarski izlet bo trajal cel dan, a vam obljubimo, da boste uživali v vsakem trenutku. Za okrepčilne postojanke in obroke bo poskrbljeno.

 • Trajanje: 10 ur
 • Zahtevnost: VISOKA
05 // Kolesarjenje

Organizacija

Srečko Kavaš, ki bo zadolžen za vašo varnost in zabavo, je turno kolesarski vodnik z opravljeno licenco pri Planinski zvezi Slovenije.

Na turah mu družbo delajo še Staš, Mirko, Dominik in ostali, tako da je dobra volja zagotovljena.

Za nepozabno kolesarjenje in športno izkušnjo vam nudimo strokovno pomoč, ki vključuje:

 • kolesarskega vodnika;
 • najem koles in dodatne opreme;
 • izbiro in prilagoditev poti po vaši želji;
 • nezgodno zavarovanje.
Kontaktirajte nas

V primeru kakršnih koli vprašanj, se lahko vedno obrnete na nas.