Back

Aktivne počitnice v Jeruzalemu in Pomurju

Ne zamudite odličnih priložnosti za aktivne počitnice in zunanje dejavnosti med vašim bivanjem v Sloveniji. Tu je nekaj idej, ki jih lahko počnete v Jeruzalemu in Pomurju.

Pohodništvo

Jeruzalemska vinorodna regija je kraj z osupljivim razgledom, ki ga lahko enostavno odkrijete peš. Zelo primerna je pohodniška pot po Jeruzalemski vinski cesti, ki povezuje številne vinske kleti in turistične kmetije, kjer lahko poskusite lokalna vina ter gurmanske lokalne specialitete.

V vasi Podgradje se nahajajo trije zelo lepi ribniki s stalnima prebivalcema, dvema labodoma. Od tam lahko nadaljujete po Železnih vratih do dvorca Jeruzalem, najbolj slikovite točke vinske ceste.

Največji lesen klopotec na svetu, ki drži Guinnessov rekord, je le kratek sprehod od naše počitniške hiše. Klopotec je lesena naprava, edinstvena za Slovenijo. Klopotec je lesena naprava, ki spominja na mlin na veter in se uporablja za odganjanje ptic vstran od okusnih grozdnih jagod.

Kolesarjenje

Jeruzalemski vinorodni griči ponujajo neverjetne možnosti za gorsko kolesarjenje in aktivne počitnice. Naš licenciran vodnik bo pripravil prilagojeno traso za vas, da boste doživeli nepozabno doživetje spusta. Primer srednje težavnosti kolesarske poti okoli Jeruzalema najdete na strani Slotrips.

Reke Mura in Drava sta popolni destinacije za aktivne počitnice v obliki družinskega kolesarjenja in kolesarje, ki imajo radi lahke poti ob kulturni dediščini. Koristne informacije o kolesarskih poteh ob teh slovenskih vodnih velikanih najdete na portalu Mura-Drava-Bike.

Golf in tenis

V bližnjem mestu Ljutomer, v središču Prlekije, je možen zakup teniškega igrišča, ki se nahaja zraven javnega bazena. V Moravskih Toplicah je golf igrišče Livada, le 40 minut vožnje od vašega nastanitvenega objekta.

Kontaktirajte nas

V primeru kakršnih koli vprašanj, se lahko vedno obrnete na nas.