Back

Vodne aktivnosti v severovzhodni Sloveniji

Voda je vir življenja, vodne aktivnosti vam krepijo telo in duha in so odličen vir zabave. Da bi vam pomagali izkoristiti svoje počitnice v vzhodni Sloveniji, smo navedli nekaj lokalnih nasvetov za odlične vodne aktivnosti v severovzhodni Sloveniji – Pomurje. Počitniška hiša Marijan in počitniška hiša Boris sta odlično izhodišče za raziskovanje Pomurja.

Vodne aktivnosti v severovzhodni Sloveniji

Terme

Obiščite eno od številnih termalnih kopališč v regiji Pomurje: uživajte v zdravilnih učinkih pitne termalne vode v Biotermah Mala Nedelja, obnovitvenih savna programih v Termah Banovci in zabavnih toboganih v Termah 3000, Moravske Toplice.

Ribištvo

Ribiški navdušenci lahko preizkusijo svoje spretnosti na številnih ribnikih in rekah v Panonskem bazenu. Najboljšo ribiško mesto za ulov krapa najdete v Savcih, kjer lahko ulovite krapa težkega več kot 3 kg. Jezera Gajševci in Babinci so odlična za krapa in velikega soma. V Babincih boste našli tudi ščuke. Reki Mura in Drava sta priljubljeni za lov velikega soma, krape in mren.

Rafting na reki Muri

Če imate radi rečne avanture, poskusite rafting na Muri, Unescov biosferni rezervat v Sloveniji. Mura, najbolj znana po svojih bujnih poplavnih travnikih, je ena največjih in najmogočnejših rek v Sloveniji. Ob njenem toku boste našli delujoče vodne mline in vlečni čoln.

Kopanje v naravnih vodah

V Pomurju obstaja več divjih kopališč, ki jih obiskujejo domačini. Reka Drava je najbolj zabavna za družine – v Središču ob Dravi lahko zaplavate po rečnih brzicah, raziščete stranske rokave in se sprehodite po otoku na sredini toka. Med raftingom na reki Muri se lahko ustavite blizu plavajočih mlinov, da se ohladite in ujamete male skakajoče žabe na kamnitih bregovih.

Najbolj priljubljene naravne plavalne bazene najdete v nekdanjih gramoznicah blizu Ljutomera in Murske Sobote. Gramozna jama v Murski Soboti je preurejena v turistični in športni center Expano, kjer lahko najdete »street workout« park, plezalno steno in interaktivni pustolovski park.

Kontaktirajte nas

V primeru kakršnih koli vprašanj, se lahko vedno obrnete na nas.