Back

Kar je dobro vedeti o Jeruzalemu

Obiščite Jeruzalem, Slovenija

Vse kar je dobro vedeti o Jeruzalemu da boste uživali v sproščujočem romantičnem vikendu, gurmanskih in aktivnih počitnicah ali pustolovskih družinskih počitnicah v eni izmed najbolj nedotaknjenih počitniških destinacij v Sloveniji – v središču vinorodnih gričev Jeruzalema.

Kjer najboljša bela vina dopolnjujejo srčno kulinariko.

Kar je dobro vedeti o Jeruzalemu

Vinska regija Jeruzalem je med redkimi avtentičnimi skritimi zakladi Evrope, odmaknjena daleč stran od turističnih množic. Slikovite vinorodne griče bodo prevzele vsakega obiskovalca, ki išče vrhunsko dodano vrednost pri okušanju hrane in vina.

Najemite tradicionalno slovensko vinogradniško hiško in odkrijte svoja najljubša vina v svoji zasebni vinski kleti pod hiško. Dopolnite skrbno izbrana vina z domačim obrokom iz krušne peči, ter svežo zelenjavo iz vašega vrta. Odpeljite se z Jeepom (4×4) na vinsko degustacijsko turo in se razvajajte s kulinaričnimi specialitetami vzhodne Slovenije iz lokalnih turističnih kmetij.

Tukaj hrana zadovolji vsak okus. Sveža solata nikoli več ne bo tako dobra brez omake iz bučnega olja, medtem ko bo nežno dimljeno meso iz tünke preoblikovalo vaše želje po mesu. Doživite edinstvene okuse srednjeevropske kuhinje s koktajlom suhega belega vina in zaključite svoj obrok s toplo skutino sladico, kozarcem sladkega traminca ali pozne trgatve muškata.

Kjer sproščujoče wellness počitnice dopolnjujejo aktivne avanture

Regija Pomurje je najbolj znana po številnih naravnih termalnih kopališčih in wellness centrih v Sloveniji. V bližnjem termalnem letovišču Banovci se ponašajo s čudovito oblikovanim kompleksom savn, Biotermalni vodni park Mala Nedelja pa je eno redkih kopališč z visokokakovostno pitno termalno vodo.

Ta neokrnjena regija Slovenije ponuja tudi naravne lepote, ki so idealne za aktivne počitnice. Slikovite Jeruzalemske gorice ponujajo veliko možnosti za družinsko kolesarjenje ali avanturistično gorsko kolesarjenje. Spust po reki Muri ni samo vznemirljivo doživetje, ampak tudi izobraževalni izlet za raziskovanje bogate divjine. Naslednja zanimiva reka na vzhodu Slovenije je reka Drava, ki je priljubljeno lokalno mesto za divje kopanje poleti. S hitrimi brzicami in skritim otočkom, ki razdeli tok, je idealen za jahanje ob reki.

Vaše dni lahko napolnite z zunanjimi aktivnostmi, zvečer pa si privoščite posebno sproščanje, ki ga ne boste pozabili. Sprostite se lahko kar doma v lastnem zasebnem wellness-u zraven počitniške hiške ali uživate v terapevtski masaži na lastni terasi ali pa kar zunaj pod milim nebom, obkroženi z ptičjim petjem in osupljivim razgledom na terasaste vinograde ob sončnem zahodu.

Kjer podeželski mir izvira iz edinstvene kulturne dediščine

Jeruzalemski griči so znani po spektakularnih razgledih na zelene terase, ki tvorijo eno najlepših krajinskih podob na svetu. Najbolj tipična nastanitvena možnost v gričevnatih delih Slovenije so počitniške hiške. Hiške na vrhu ponujajo neverjetne poglede na zelene terase in zlata polja koruze v Panonski nižini.

Pomurje je mirna podeželska regija, značilna po družinskih kmetijah. Tukaj so tradicije še vedno zelo žive. V dolini boste našli delujoče mline, ki plavajo po reki Muri in prodajajo svežo ajdovo in koruzno moko, v gričih pa boste občudovali lesene klopotce, simbol Štajerske, ki ga uporabljajo lokalni vinarji za zaščito svojega pridelka pred pticami.

Ljudje so znani po svoji pristni gostoljubnosti – ne bodite presenečeni, če prijazni domačini pristopijo s kozarcem špricarja ali orehovega žganja, ko se sprehajate po okolici.

Če iščete nepozabno počitniško izkušnjo, odmaknjeno od množice turistov, rezervirajte udobno in prijetno počitniško hiško Marijan ali hiško Boris. Delite svoje želje z nami in poskrbeli bomo za vse potrebno, da bo vaše bivanje v vinorodnem neokrnjenem delu Slovenije nepozabno.

Kontaktirajte nas

V primeru kakršnih koli vprašanj, se lahko vedno obrnete na nas.